راهاندازی کسب و کاری که هماکنون در بازار رایج است، کار آسانی است، اما شروع یک نام تجاری منحصربهفرد که با آن بتوان به ایجاد کسبوکار نوآورانه پرداخت، نیاز به شجاعت و جسارت دارد. اگر نمیخواهید برای تمام عمر بخش کوچکی از یک مجموعه کاری و یا کسب و کار دیگران باشید باید با اتکا بر یک ایده کسب و کار منحصربهفرد و پسازآن خلاقیت در کار، نام تجاری خود را به وجود آورید. بهتر است با این سؤال شروع کنید که مشکلاتی که بر زندگی شما یا اطرافیانتان تأثیر میگذارند کدماند؟ هنگامیکه با پاسخ به این سؤال یک مشکل را شناسایی کرده و یک راهحل برای آن ایجاد کردید، ایدهی شما میتواند به صدها نفر دیگر کمک کند و به ایجاد یک کسب و کار خلاقانه منجر شود.
اگر با چند کارآفرین یا صاحب کسب و کار کوچک صحبت کنید بهسرعت متوجه خواهید شد که ایجاد کسبوکار نوآورانه نیاز به فعالیت زیاد و خلاقیت در کار دارد. یک ایده کسب و کار خوب میتواند یک نقطه شروع عالی باشد، اما بدون تلاش یک ایده خام به یک کسب و کار سودآور واقعی تبدیل نمیشود. این تلاش به خلاقیتی نیاز دارد که از مرحله تولید ایده تا رسیدن به بازدهی در دستور کار روزانه قرار میگیرد. خوشبختانه به این نوع از نوآوری خلاقیت اکتسابی میگویند. به این معنا که هر فردی با آموزش صحیح مراحل میتواند در ایجاد یک کسب و کار خلاقانه متبحر شود.
مواردی مانند نامگذاری برند تجاری و ایجاد لوگو با وجود لازم بودن، نسبت به اقدامات استراتژیک از اهمیت کمتری برخوردارند. برای مثال طراحی یک استراتژی بازاریابی دقیق و شناخت صحیح بازار هدف، مسئلهای است که به شاهرگ حیاتی کسب و کار متصل بوده و امری ضروری است. در این مقاله قصد داریم راههای افزایش خلاقیت را برای ایجاد کسب و کار نوآورانه معرفی و تشریح کنیم. سرفصل عنوانشده در این مقاله عبارت است از:
- 14 راه خلاقیت در کسبوکار
14 راه خلاقیت در کسب و کار
14 راه خلاقیت در کسب و کار
1- ایده خود را اصلاح کنید
ایده خود را اصلاح کنید
یک جستجوی سریع در مورد شرکتهای فعال در صنعت موردنظر خود انجام دهید. آنچه را که رهبران برندهای فعلی انجام میدهند بدانید تا دریابید که چگونه میتوانید آن را بهتر انجام دهید. یکی از راههای افزایش خلاقیت ، مطالعه و دانستن راهکارهایی است که در حال حاضر توسط افراد مختلف اجرا میشود. این دانش متنوع موجب خلاقیت در کسب و کار و ظهور افکار و ایدههای جدید در ذهن میشود.
بسیاری از مردم تصور میکنند که یک ایده کسب و کار عالی دارند و برای راهاندازی کسب و کار خود کاملاً آماده هستند. درحالیکه هرگز به جواب این سؤال که «چرا افراد باید بخواهند که مشتری کسب و کار آنها باشند؟» فکر نکردهاند.
2- کسبوکار دیگران را عیناً کپی نکنید
به مدد خلاقیت در کار بهطور مداوم نوآور باشید و از کسب و کارهای دیگر ایده بگیرید. بههیچعنوان کار کسی را کپی نکنید.
3- یک طرح کسبوکار بنویسید
یک طرح کسبوکار بنویسید
چند سؤال مهم از خود بپرسید: هدف از کسب و کارتان چیست؟ مشتری شما چه کسانی هستند؟ هزینههای راهاندازی را چگونه تأمین میکنید؟ این سؤالات را میتوان در یک طرح تجاری خوب پاسخ داد. طرح تجاری کامل راه را برای بروز خلاقیت هموار میسازد.
4- بیشتر از مبلغی که دریافت میکنید خدمت ارائه دهید
کسب و کار : خدمت ارائه دهید
رمز موفقیت کسب و کارهای نوپا جلب اعتماد مشتریان است. با ارائه صادقانه خدمات یا کیفیت بالای محصولات صاحب گنج اعتماد شوید.
ارائه خدمات صادقانه و کیفیت بالای محصول یکی از راههای خلاقیت در کسبوکار است که میتواند کلید موفقیت بسیاری از کسبوکارهای نوپا باشد.
5- امور مالی خود را ارزیابی کنید
امور مالی خود را ارزیابی کنید
شروع هر کسب و کار دارای هزینه است، بنابراین شما باید تعیین کنید که چطور میخواهید این هزینهها را پوشش دهید. خلاقیت اکتسابی که پیشتر در مورد آن صحبت شد، در این بخش کارایی بالایی دارد. یک کارآفرین خلاق مسئله هزینه را از روشهای ابتکاری و روشهایی که قابل یادگیری هستند، حل خواهد کرد.
6- ساختار حقوقی کسبوکار خود را تعیین کنید
قبل از اینکه شرکت خود را ثبت کنید، باید نوع ساختار حقوقی خود را تعیین کنید. ساختار کسب و کار شما بهطور قانونی بر همهچیز تأثیر میگذارد. انواع شرکت در نظام ثبتی ایران شامل شرکتهای سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود و شرکتهای تعاونی هستند، که هریک دارای مزیتها و محدودیتهایی میباشند.
7- تیم سازی کنید
کسب و کار : تیم سازی کنید
شناسایی افراد مناسب برای تیم، باید اولویت اول باشد. شناسایی نحوه همکاری اعضاء، تعیین نقش و مسئولیت، تقسیمکار و چگونگی ارائه بازخورد، مسائل مهم در گامهای بعدی هستند. داشتن یک مجموعه از افراد نوآور میتواند بهترین عامل برای ایجاد یک کسب و کار خلاقانه باشد. بنابراین در انتخاب افراد حساسیت لازم را به خرج دهید.
8- نحوه فروش خود را انتخاب کنید
از ابتدای راهاندازی یک کسب و کار شاه راه خروج کالا یا خدمت، یکی از ابعاد اصلی موجودیت آن تلقی میگردد. برای مثال باید مشخص کنید که ایده کسب و کار شما منجر به تعامل B2B خواهد بود یا B2C .
9- خطرات اکوسیستم تجاری را بشناسید
با شناخت خطراتی مانند واردات ناگهانی کالا، اعمال مالیاتهای خاص، تغییر رفتار مصرفکنندگان و غیره از شکست کسب و کار خود جلوگیری کنید.
10- فرصتها را شکار کنید
همیشه گوشبهزنگ تغییرات مثبت در جهت رشد و سودآوری کسبوکار خود باشید
11- برند خود را تبلیغ کنید
کسب و کار : برند خود را تبلیغ کنید
قبل از شروع به فروش محصول یا خدماتتان، باید نام تجاری خود را بسازید. ایجاد یک لوگو میتواند به افراد کمک کند تا نام تجاری شما را بهراحتی شناسایی کنند. پسازآن نوبت به تبلیغات میرسد. تبلیغات اینترنتی، ویروسی، دهانبهدهان، حسی و غیره از سری تبلیغات خلاقانه در علم نوین بازاریابی امروز هستند. یک کارآفرین خلاق همواره به دنبال شیوههای جدید و نوآورانه برای بازاریابی و تبلیغ است.
12- به علت تأخیر در سوددهی ناامید نشوید
کسب و کار : سوددهی
اگر تمام مراحل آموزش ایجاد کسب و کار نوآورانه را بهخوبی انجام دادهاید، از ایجاد وقفه در حصول نتایج ناامید نشوید. به یاد داشته باشید در داستان موفقیت همهی برندهای بزرگ دنیا همواره یک دوره رکود با بازدهی کم وجود داشته است.
13- کسبوکار خود را بهصورت خلاقانه گسترش دهید
کسب و کار خلاقانه
راهاندازی و اولین فروش شما تنها آغاز کارتان بهعنوان یک کارآفرین است. بهمنظور سودآوری و ماندگاری، همیشه باید در حال ارتقای کسب و کار خود باشید. این ارتقا و گسترش، خود یکی از چالشهای اصلی ایجاد کسب و کار نوآورانه است. یک کارآفرین موفق میداند از چه راهی و با چه متدهایی کسبوکار خود را گسترش دهد. برای مثال جواب دادن به این سؤال که «تولید محصول جدید گزینه بهتری است یا تصاحب بازار کشورهای همسایه؟» راهگشا و مشخصکننده مسیر ارتقاست.
14- منعطف باشید
یکی از نکات مهم در ایجاد یک کسب و کار خلاقانه انعطاف نسبت به تغییراتی است که در محیط پیرامون شرکت رخ میدهند. در عصر حاضر هر کسب و کاری که قادر به تغییر با شرایط متغیر نباشد محکوم به شکست خواهد بود. در اصطلاح متخصصان کسب و کار جمله «دایناسور نباشید» بیانگر این مسئله پراهمیت است.
به یاد داشته باشید که هر شرکتی راهکار منحصربهفرد خود را دارد و راهحلی که برای یک شرکت کارساز بود ممکن است برای دیگری بیثمر باشد. با بکارگیری روشهای خلاقیت در کسب و کار و چگونگی استفاده از آن قادر خواهید بود در کسب و کار خود پیشرفت کنید.