تست سبک های مقابله با استرس (CSI) به شما کمک میکند از روشهای بهتری برای مقابله با عوامل استرسآور اطراف خود استفاده کنید.
شناسایی انواع سبک های مقابله با استرس نقش مهمی در سلامت روانی افراد دارد. همه افراد در طول زندگی خود در مواقعی مانند تغییر شغل، ازدواج، کنکور و… احساس استرس را تجربه کردهاند؛ اما شدت و ضعف این احساس در افراد مختلف، متفاوت است. به طوری که برخی از افراد حتی با شنیدن کلمه استرس نیز پریشان میشوند.
استرس بیشاز اندازه باعث ایجاد تاثیرات منفی جسمی و روحی مانند تپش قلب، عصبانیت، عدم تعادل و… میشود؛ همچنین میتواند آسیبهای محیطی زیادی نیز برای افراد ایجاد کند. مانند اشتباه کردن هنگام انجام کار، برخورد نامناسب با اطرافیان، ایجاد استرس در دیگران و غیره.
یکی از ویژگیهایی که کارفرمایان هنگام استخدام افراد به آن اهمیت میدهند، نوع تعامل و واکنش افراد هنگام مشکلات است؛ بنابراین بهتر است بدانید چه سبکی برای مقابله با استرس دارید و هنگام بحران و هیجان چه واکنشهایی از خود نشان میدهید.
اگر خود را بهتر بشناسید، میتوانید واکنشهای بهتری هنگام بحران از خود نشان دهید. امروزه آزمونهای روانشناسی زیادی وجود دارند که افراد با استفاده از آنها میتوانند میزان استرس خود را بسنجند و اقداماتی برای رفع یا کاهش آن انجام دهند. برخی آزمونها نیز وجود دارند که سبک های مقابله با استرس را در افراد نشان میدهند. تست سبک های مقابله با استرس (CSI) به شما کمک میکند شناخت بیشتری از خود داشته باشید و از روشهای بهتری برای مقابله با عوامل استرسآور اطراف خود استفاده کنید.
انواع سبک های مقابله با استرس
با انجام تست سبک های مقابله با استرس (CSI)، روش شما برای مقابله با استرس مشخص میشود. انواع سبک های مقابله با استرس به هشت دسته تقسیم میشوند که عبارتاند از:
۱- سبک حل مسئله
افرادی که سبک مقابلهای حل مسئله دارند، هنگام استرس سعی میکنند موقعیت خود را تغییر دهند و عوامل استرسآور را از بین ببرند. یادگیری روشهای حل مسئله، مشورت با روانشناس و برنامهریزی برای رسیدن به اهداف به این افراد کمک میکند تا استرس خود را کاهش دهند.
افراد با سبک بازسازی شناختی، از راهبردهای شناختی استفاده میکنند که میتواند معنای موقعیت استرسآور را تغییر دهد.
۲- سبک بازسازی شناختی
افرادی که این سبک مقابله با استرس را دارند، از راهبردهای شناختی استفاده میکنند که میتواند معنای موقعیت استرسآور را تغییر دهد. این افراد معمولا مثبتاندیش هستند؛ به مشکلات از دید مثبت نگاه میکنند و هنگام مشکلات به خوبی تصمیمگیری میکنند. آنها با برنامهریزی و یادگیری مهارتهای مدیریت استرس به راحتی میتوانند استرس خود را کاهش دهند یا از بین ببرند.
۳- سبک ابراز هیجان
افرادی که هنگام قرار گرفتن در موقعیتهای پراسترس هیجان خود را به صورت ناخوشایند نشان میدهند از سبک ابراز هیجان استفاده میکنند. این افراد با انجام تمرینات ورزشی یا مدیتیشن میتوانند تا حد زیادی استرس خود را کاهش دهند.
۴- سبک حمایت اجتماعی
افرادی که برای مقابله با استرس از این سبک استفاده میکنند، برای تسکین احساس ناخوشایند خود به حمایت خانواده، دوستان و اطرافیان خود نیاز دارند و همیشه به دنبال حمایتهای هیجانی دیگران هستند. این افراد با مراجعه به روانشناس و اصلاح سبک زندگی میتوانند تا حد زیادی استرس خود را کاهش دهند.
افرادی که سبک اجتناب از مسئله دارند، از فکر کردن به عواملی که باعث ایجاد استرس در آنها میشود فرار میکنند.
۵- سبک اجتناب از مسئله
افرادی که برای مقابله با استرس از این سبک استفاده میکنند، همیشه مشکلات خود را انکار میکنند و از فکر کردن به عواملی که باعث ایجاد استرس در آنها میشود فرار میکنند. این افراد با شناسایی موقعیتهای استرسآور و برنامهریزی برای کنترل آن، میتوانند استرس خود را کاهش دهند.
۶- سبک تفکر آرزومندانه
افرادی که از این سبک برای مقابله با استرس استفاده میکنند، برای رفع مشکلات و عوامل استرسآور هیچ تلاشی نمیکنند و فقط آرزو میکنند که شرایط بهتر شود.
۷- سبک خودسرزنشگری
افرادی که از این سبک برای مقابله با استرس استفاده میکنند، هنگام مشکلات خود را مقصر میدانند و خود را بیش از اندازه سرزنش میکنند.
۸- سبک اجتناب اجتماعی
افرادی که برای مقابله با استرس از این سبک استفاده میکنند، هنگام قرار گرفتن در موقعیتهای استرسآور منزوی میشوند و از خانواده، دوستان و اطرافیان خود دور میشوند.
همچنین بخوانید: «تست توانایی های شناختی: ابزاری برای کشف استعداد»
راهکارهای صحیح مقابله با استرس
پس از شناخت سبک خود برای مقابله با استرس میتوانید از برخی راهکارها برای کنترل و رفع آن استفاده کنید.
۱- مدیتیشن کنید
انجام تمرینات مدیتیشن به افراد کمک میکند تا به درستی تنفس کنند. تنفس صحیح نیز به افراد کمک میکند تپش قلب نداشته باشند و با آرامش مشکلات خود را حل کنند.
اگر افراد برای همه کارهایی که در طول روز انجام میدهند برنامهریزی داشته باشند، کمتر دچار استرس میشوند.
۲- برنامهریزی داشته باشید
اگر افراد برای همه کارهایی که در طول روز انجام میدهند برنامهریزی داشته باشند، کمتر دچار استرس میشوند. برنامهریزی در کارها باعث جلوگیری از اتلاف زمان و منظم شدن کارها میشود که این مسئله نقش مهمی در کاهش استرس دارد.
۳- احساسات خود را یادداشت کنید
زمانی که استرس دارید یا هیجانزده میشوید، بهتر است احساسات خود را یادداشت کنید. افرادی که احساسات خود را یادداشت میکنند آرامش بیشتری دارند و راحتتر میتوانند استرس خود را کنترل کنند.
۴- مصرف کافئین را کاهش دهید
کافئین باعث تحریک قلب، افزایش فشارخون و ایجاد استرس میشود. اگر رژیم غذایی مناسبی دارید و میخواهید با استفاده از تغذیه سالم استرس خود را کاهش دهید، بهتر است مصرف برخی موادغذایی مانند کافئین که باعث افزایش استرس میشوند کاهش دهید.
۵- ورزش کنید
عضلات زمانی که خسته میشوند به آرامش میرسند. برخی تحقیقات نشان میدهند ورزش کردن باعث میشود بهتر بخوابید، تمرکز بیشتری داشته باشید و استرس خود را کاهش دهید. انجام ورزشهای سبک مانند نیمساعت پیادهروی روزانه به شما کمک میکند تا حد زیادی استرس خود را کاهش دهید.
۶- به موسیقیهای آرامشبخش گوش کنید
برخی موسیقیهای آرامشبخش به شما کمک میکند آرامش خود را به دست آورید و واکنشهای درستی داشته باشید. موسیقیهای بیکلام یا آواهای طبیعت به آرامش ذهن کمک زیادی میکنند.
همچنین بخوانید: «سبک انگیزشی غالب شما چیست؟»