افرادی که مهارتهای اجتماعی و خودآگاهی ندارند در شغل خود موفق نخواهند شد.
امروزه هوش هیجانی بالا، نقش مهمی در شکلگیری شخصیت و موفقیت افراد در محیط کار دارد. دیوید دمینگ، اقتصاددان دانشگاه هاروارد، وظایف افراد در محیط کار را بررسی کرد و دریافت به مرور زمان وظایفی که به مهارتهای اجتماعی افراد مربوط هستند در حال افزایش هستند. او متوجه شد سازمانهایی که به مهارتهای اجتماعی کارکنان اهمیت زیادی میدهند، موفقیت بیشتری به دست میآورند.
مهارتهای اجتماعی و خودآگاهی به هوش هیجانی افراد مربوط هستند؛ بنابراین افرادی که این مهارتها را ندارند در شغل خود موفق نخواهند شد. آنها باعث کاهش بهرهوری سازمان میشوند و آرامش سایر افراد را نیز از بین میبرند. اگر اطلاعات کافی درباره شخصیت این افراد داشته باشید میتوانید به درستی با آنها ارتباط برقرار کنید. در ادامه مقاله انواع شخصیتهایی را که به دلیل هوش هیجانی پایین نمیتوانند در شغل خود موفق شوند، معرفی میکنیم.
۱- سخنچین
افراد سخنچین علاقه زیادی به شایعهپراکنی دارند. آنها معمولا حقایق را بیان نمیکنند و هنگام بیان مشکلات بزرگنمایی میکنند. این افراد به دلیل احساس ناامنی این رفتارها را از خود نشان میدهند. سعی کنید با این افراد صحبت نکنید؛ مسائل زندگی شخصی خود را به آنها نگویید و روی رفتار خود تمرکز کنید تا الگوی خوبی برای دیگران باشید.
همچنین بخوانید: «روانشناسی کارکنان چیست؟ چه کاربردی دارد؟»
۲- سرزنشگر
افراد سرزنشگر مسئولیتپذیر نیستند و زمان بروز مشکلات دیگران را متهم میکنند. آنها اشتباهات خود را نمیپذیرند و کارهای خود را طوری نشان میدهند که دیگران را قانع کنند رفتار آنها درست است. اگر با این افراد همکار هستید زمانی که در حال سرزنش دیگران هستند با آنها همکاری نکنید.
افراد عصبی با بروز هر مشکلی عصبانی میشوند و احساسات خود را به سرعت نشان میدهند.
۳-عصبی
این گروه از افراد با بروز هر مشکلی عصبانی میشوند و احساسات خود را به سرعت نشان میدهند. آنها زمانی که کارها به خوبی انجام میشود سرحال هستند اما زمانی که مشکلی رخ میدهد با عصبانیت رفتار میکنند. این افراد قابل اعتماد نیستند؛ زیرا واقعبین نیستند و براساس احساسات خود تصمیمگیری میکنند. اگر با این گروه از افراد در ارتباط هستید، هنگامی که عصبانی میشوند آرامش خود را حفظ کنید و به جای انتقاد کردن از آنها، به خاطر خدماتی که ارائه میدهند از آنها تشکر کنید.
۴- کنترلگر
افراد کنترلگر وسواس فکری و عملی دارند؛ به همین علت معمولا میخواهند دیگران کارها را همانطور که خودشان میخواهند انجام دهند و در غیر این صورت از آنها ایراد میگیرند. این افراد کمالگرا هستند؛ معمولا از خود و دیگران انتظارات واقعبینانه ندارند؛ توجه زیادی به جزئیات دارند و میتوانند برای سازمان مفید باشند.
۵- قربانی
افراد قربانی یکی از شخصیتهایی هستند که نمیتوانند در کار خود پیشرفت کنند. آنها همیشه در حال شکایت کردن هستند و برای توجیه کمکاریهای خود تلاش میکنند دیگران را قانع کنند که با آنها عادلانه برخورد نمیشود. این افراد تمایل به استقلال ندارند و برونگرا هستند.
افراد ساکت معمولا در محیط کار ، خود را از دیگران جدا میکنند و تمایلی به برقراری ارتباط با دیگران ندارند.
۶- ساکت
افراد ساکت معمولا در محیط کار خود را از دیگران جدا میکنند و تمایلی به برقراری ارتباط با دیگران ندارند. این افراد مشکل زیادی برای سازمان ایجاد نمیکنند اما به دلیل نداشتن مهارتهای اجتماعی در شغل خود پیشرفت نمیکنند. اگر با این افراد کار میکنید، آنها را برای برقراری روابط اجتماعی مجبور نکنید.
۷- پرخاشگر منفعل
افراد پرخاشگر منفعل به راحتی در سازمان شناسایی نمیشوند؛ زیرا به صورت ساختگی رفتار میکنند. این افراد زمانی که از چیزی ناراحت هستند وانمود میکنند که همه چیز خوب است و احساسات خود را پنهان میکنند تا همیشه فردی صبور و آرام به نظر برسند. آنها معمولا کارهایی انجام میدهند که عملکرد دیگران را تخریب کند.
۸- پارانوئید
افرادی که شخصیت پارانوئید دارند همیشه به افراد و انگیزههایی که دارند مشکوک هستند و رفتارهای دیگران را به صورت منفی تفسیر میکنند. برای مثال با خود میگویند: «او این کار را انجام داد تا مرا عصبانی کند.»
۹- خودشیفته
افراد خودشیفته معمولا در سطوح مدیریتی سازمانها مشغول به کار هستند. این افراد حق به جانب هستند، با دیگران همکاری نمیکنند و به تحسین نیاز دارند حتی اگر تلاشی برای انجام کارهای خود نکرده باشند. این گروه از افراد در شغل خود موفق نمیشوند؛ زیرا همیشه تلاش میکنند کار را کنترل کنند و بدون توجه به اینکه رفتار آنها چه آسیبی به کار میزند، میخواهند توجه دیگران را جلب کنند. اگر با این افراد در ارتباط هستید، سعی کنید از عملکرد خوب آنها تعریف کنید؛ زیرا این افراد به تایید اجتماعی در محیط کار نیاز دارند تا بهتر کار کنند.
افراد با تیپ شخصیتی سایکوپت برای به دست آوردن اعتبار در شغل خود، هر کاری انجام میدهند.
۱۰- سایکوپت
افرادی که مبتلا به شخصیت سایکوپت (روانپلید) هستند، مشکلات زیادی را در محیط کار خود ایجاد میکنند. این افراد شخصیت ضد اجتماعی دارند و با بیاحترامی و خشونت میخواهند به دیگران آسیب بزنند. آنها برای به دست آوردن اعتبار در شغل خود هر کاری انجام میدهند؛ حتی اگر کار آنها غیراخلاقی و غیرقانونی باشد. خوشبختانه تعداد افرادی که به این اختلال شخصیتی مبتلا هستند کم است. اگر با این گروه از افراد همکار هستید انتظار نداشته باشید که از اشتباهات خود پشیمان باشند؛ زیرا آنها با نادیده گرفتن حقوق دیگران خوشحال میشوند.
۱۱- مغرور
غرور اعتماد کاذب به خود است. افراد مغرور به دلیل احساس عدم امنیتی که به شغل خود دارند، نسبت به سایر افراد عملکرد پایینتری دارند، ناسازگارند و در شغل خود به موفقیت نمیرسند.
۱۲- ترسو و بزدل
افراد ترسو و بزدل معمولا با رفتارهای غیرمنطقی و مخرب ترس خود را برطرف میکنند. آنها مسئولیت کارهای خود را برعهده نمیگیرند و دیگران را مقصر میدانند؛ به همین علت در شغل خود پیشرفت نمیکنند.
همچنین بخوانید: «با انواع شخصیت در محیط کار چگونه برخورد کنیم؟»